Sõidame Soome praktikale.

07.02.2022 Hommik kell:04.30 võtsin Marge peale javäljume Paliverest Kaisa võtsime peale Ääsmäel ja sõit jätkus edasi sadamasse D terminali. Sadamas ootusärevuses.
Laeval leidis igaüks omale tegevust,kes magas,kes kasutas aega ratsionaalselt ja üks passis niisama ja pildistas teisi.
Laevalt mahasaamine läks suhteliselt ruttu,näitasime oma vaktsineerimistõendid ette ja sooviti Head reisi! Hämeenlinna jõudes otsisime üles Marita Pennaneni ning oli väike tutvumine kooli kanagakudumise klassidega. Peale tutvumist läksime oma elamist sättima. Homme hommikul kell 8.00 kooli ja siis juba kuduma nende telgede taha mis on vabad ja saame lõime lõpuni kududa.
08.02.2022 Tänased tegevused olid väga huvitavad.Hommikul kohe saime oma tööülesanded kätte. Kaisa hakkas kuduma timset proovilappi
Marge kudus linikut
ja mina hakkasin kahe sidusega atlaskoes käterätiku mustrit arvutiga WeavePointis kujundama ja kui soovitud muster sai valmis siis hakkasin kuduma.Kui mina valmis sain siis oli järg Kaisa käes oma mustri loomiseke sama rätikut kudumiseks.
Lõnga poolimiseks oli üks tore nipp kuidas valmistada pool.Pooli valmistasime jõupaberist poolija peal ja kui pool valmis panime paberi ääre alla lõngaotsa kinnituseks ning poolimine võis alata.
Koolipäeva lõpus tegime ettevalmistusi homseks päevaks.Arutasime mida soovime järgmiseks teha javalisime välja lõngad millega kavatseme kududa.Valikus oli palju värve.
Kõigil kolme olid oma väri eelistused aga jõudsime lõpuks kokkuleppele ja valisime välja kol värvi ja kuduma hakkame Jaapani SASHIKO salli
Järgmiseks kui saab siis soovime kududa TAMAST koes eseme.See oleks väga tore kui see õnnestub.Tegin ühe soome õpilase tööst pildi, et oleks teistel ka ettekuijutus mida me soovime.
Kokkuvõttes oli täna jälle üks väga põnev ja õpetlik päev.Juba nii väsinud et kohati on osa tähti puudu.Lihtsalt pole jõudnud nii kõvasti klahvi peale vajutada,et täht välja tuleks.Päev oli põnev ja töine. 09.02.10 Täna õppisime WeavePointis oma SASIHKO salli mustrit tegema.Kõigepealt sisestasime lõime arvu.Siis märkisime niietuse ühe mustrikorra ja kopeerisime kogu niietuse.Sama tegime ka tallamise märkimisega.Siduse märgimisega tekkis juba muster.Kuna meie tahtsime kahe värviga lõime siis jagasime vastavalt värvidele lõimed ära.Täna jäin pildi tegemisega hiljaks aga homme panen sellest mustrist ka pildi ülesse.Kui arvutis si kõik valmis hakkasime käärima.Põhilõime ja mustrilõime käärisime eraldi.Kui lõim sai kääritud siis vaheliku kinni sidumine käis siin veidi teistmoodi aga lõpptulemus oli sama.Homme alustame lõime telgedele panemist. Siit pildid tänastest tegemistest.
10.02.2022 Panen siis eilse võla kõigepealt.
WeavPointi programm on väga põnev ja võimalusi on palju.Muidugi päris esimest korda ei jää kõik meelde aga mingi ettekujutuse saime.Ja kellel huvi saab hiljem edasi õppida. Hommikul alustasime SASIHKO salli lõime ülesse panemist.Huvitav oli panna kahe vaheldajaga lõim telgedele ja muidugi uusi nippe saime ka.
Kui lõim oli ette seotud siis läks eest läbi üks pael ja peale seda olustas Kaisa kohe kudumist.
Täna lõikasime maha oma käterätikud ja linikud.Käterätid õmblesime siksakiga otsad kinni et ei hargneks.
Muidugi väga ilusad olid linikud milled maha võtsime kus olid ka meie omad.Needlinikud on kootud ülestõusmispühad müügiks.
Põnev oli näha oma valmis töid.Homme on selline päev,et kellel on kududa see võib kuduma minna aga muidu kangakudujad on kodus kaugõppel.

Kommentaarid

Postita kommentaar